Recursos TIC

 • IMPROVISA

 

IMPROVISA és una aplicació per a l'alumnat de primària i de secundària que permet crear composicions audiovisuals, interactuant amb el so i les imatges, tot tocant el teclat del teu ordinador.

 • TESTEANDO

Testeando es una herramienta educativa, lúdica y gratuita pensada para profesores y estudiantes de los colegios españoles y latinoamericanos. Consiste en un juego de preguntas y respuestas tipo test o trivial, agrupadas por cursos y asignaturas que responden al desarrollo curricular del periodo educativo. Actualmente, la web incluye 788 test de 47 asignaturas distintas con 17.088 preguntas, y se añaden en torno a 1.000 nuevas preguntas cada mes.

 

 • L'IMPERI ROMÀ

 Excelent recurs de L'Obra Social de la Caixa que reprodueix la vida en l'antiga Roma, presenta uns gràfics excelents, també presenta diferents personatges amb els seus audios corresponents. Fantàstic per a PDI

 

 

 • RACC EDUCA

Racc Educa és una aplicació en línia per treballar l'Educació per la Mobilitat i que permet l'accés als seus continguts als usuaris/àries registrats. Per als usuaris/àries no registrats hi ha una "zona demo".

 

 

 • RECURSOS 6È

En aquest enllaç trobareu molts recursos per a 6è: des de clics, fins a recursos de medi o mates, webquests...

Es tracta d'un recull de recursos elaborat pel CEIPM Patronat Domènech.

Interessant i molt complert recull

 • DICCIONARI DE RIMES CATALÀ

Amb aquest cercador de rimes els poetes que fan poesies, els compositors de cançons o els raperos del món del hip hop, ara ho tenen més fàcil.

Per a facilitar als nostres alumnes el procés de crear poemes amb rima.

 •  

   

  Google Art Project

  Museu d'art virtual gratuit que ens ofereix una experiència educativa online fantàstica. Podem explorar amb els alumnes alguns dels millors museus del món sense sortir de classe. Es pot pasejar virtualment pels voltants del edificis i observar les obres d'art amb tot luxe de detalls com si estiguessim dins del museu.

  Inclou més de 30.000 obres d'art de 151 museus de 40 països, entre ells Espanya, Mèxic, Argentina... Entre d'altres hi trobarem el Museu Reina Sofia, el Thyssen, el Museu Nacional d'Art de Catalunya...

  Els grans absents que han decidit quedar-se al marge d'aquest projecte són el Museu del Prado i el Louvre

  En el següent enllaç trobareu idees d'activitats educatives per a l'aula

 •  

  Vídeo sobre el museu virtual


   

L'HistoTube és un projecte que té com a objectiu posar a l'abast de docents, alumnes i interessats per la història i el patrimoni una sel·lecció dels vídeos sobre aquesta temàtica que es poden trobar a la xarxa. La iniciativa és totalment voluntària i des dels impulsors no l’han pensada amb objectius econòmics, sinó de difusió i està oberta a nova gent interessada en col·laborar-hi.

 

 • BRAIN POP

 

Brainpop: pel.lícules de dibuixos animats educatives

Brainpop és una web que ofereix pel.lícules educatives gratuïtes de dibuixos animats protagonitzades per dos simpàtics personatges, Tim i Moby, que poden ser utilitzats per alumnes de Primària i Secundària, o docents dels respectius nivells acadèmics. Cap pel.lícula dura més de 5 minuts, però la qualitat didàctica del contingut que ofereixen és molt alta i a més, s'incrementa en venir cada vídeo acompanyat d'un qüestionari interactiu amb el qual es pot comprovar el nivell de comprensió de la matèria explicada. Podem trobar pel lícules educatives per a les àrees de Ciències Naturals, Ciències Socials, Matemàtiques, Salut, Tecnologia, Art i Música i Anglès que resulten de gran utilitat per a alumnes i docents de tota l'Educació Obligatòria. A més, compta amb una eina de cerca de temes per matèria i nivell escolar. És en castellà

 • CD GenMàgic

Més de 200 aplicacions i generadors genmàgic.

Les aplicacions del CD estàn comprimides en un arxiu ZIP (300 Mb). El CD no necessita ser instalat la qual cosa ens permet executar les aplicacions en un USB. Només ens cal descomprimir l'arxiu ZIP i un cop descomprimit, obrim l'arxiu "autorun" que és el que carrega el menú principal.

Les aplicacions també es poden copiar i executar-se independentment. Per fer-ho obrim la subcarpeta "docs" i busquem l'arxiu desitjat.

L'arxiu comprimit es descarrega des d'una carpeta de googl-docs compartida per la qual cosa ens surt un missatge de que google no ha pogut analitzar si hi han virus degut a que el fitxer és molt gran. Però no cal preocupar-se perquè no hi han virus.

En el Cd de genmàgic trobarem més de 200 activitats interactives i generadors per a Windows. També conté algunes programacions sobre competències bàsiques d'alguns dels interactius.

Les aplicacions estàn en dos idiomes: castellà i català. Al ser aplicacions portables que no necessiten instal·lació es poden copiar en diferents dispositius o adjuntar en els programes de les PDI.Un cop escollit l'idioma i l'àrea ens sortirà un extens llistat d'aplicacions de la matèria en qüestió. Clicant el nom de l'aplicació sen's obrirà l'aplicació escollida. Cada aplicació és un arxiu executable (tipus exe). No és necessari instalar cada aplicació.

 
 
 •  

  KIOSC JOVE

   

   

  Kiosc jove 

  Kiosc jove

  Projecte de periodisme digital per publicar notícies des del punt de vista dels joves, adreçat a l'alumnat de cicle superior de primària

  Projectes en xarxa
  Kiosk jove és un espai de participació de periodisme digital adreçat als centres educatius de Primària i Secundària de Catalunya, que publiquen diàriament els continguts informatius del seu entorn. Aquest és l'espai de treball per als participants en el projecte. Des d'aquí anirem publicant els diferents documents, recomanacions i informacions del projecte.

  Què és Kiosk Jove?
  Un lloc per llegir l'actualitat informativa des d'un punt de vista diferent, amb la visió del jovent català. Els estudiants, guiats pels seus professors, publiquen diàriament les notícies del barri, del poble i del municipi on es troba l'escola o l'institut.

  El projecte és una col·laboració entre el Departament d'Educació, de les seves xarxes **Edu365** i **Xtec** de la Generalitat de Catalunya amb el 324, portal web de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio.

  Qui pot participar-hi i com?
  Aquest és el segon any de Kiosk Jove. En una fase pilot (abril 2009) es va obrir a 20 centres educatius, repartits geogràficament per tot el territori català. L'experiència va ser molt gratificant i els joves van treure a debat temes tan interessants i d'actualitat com l'ús del **burca a l'institut**, les adiccions a internet, i entrevistes a periodistes, escriptors, cantants o alcaldes dels seus municipis

 


femdeperiodistes_g.png

 

 • PEMSA: Programa d'Entrenament Mental

Aplicació de 62 paquets d'activitats, repartits en tres blocs que corresponen als tres cicles de l'educació primària i que tenen com a objectiu desenvolupar i millorar processos psicològics bàsics que després repercutiran a les diverses àrees del currículum (memòria, atenció, observació, percepció, intuïció, raonament).
Cada paquet consta d'unes deu activitats, on l'alumnat ha de posar a prova les seves capacitats, per així potenciar-les i millorar-les. 
La realització d'aquest material ha estat possible gràcies a una llicència per estudis concedida pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm.: 3689 de 31.7.2002).

 

 • GIMCANA DEL CONEIXEMENT. Cicle Superior

Les dues aplicacions que es presenten en aquesta pàgina formen part d'un conjunt de paquets d'activitats més ampli, adreçat als tres cicles de primària:

Cicle inicial:
Gimcana infantil 1: Construcció del zoo del parc de l'amistat
Gimcana infantil 2: Ajudem a construir una escola 
Cicle mitjà:
Gimcana del coneixement 1: Miscel·lània
Gimcana del coneixement 2: El misteriòs geroglífic egipci 
Cicle superior:
Gimcana del coneixement 3: A la recerca del tresor
Gimcana del coneixement 4: Una investigació molt personal

Aquests paquets d'activitats pretenen dotar al mestre d'una eina que consolidi el currículum que treballa a les diferents àrees a l'aula ordinària. Aquest treball fa una recolecció de la diversitat d'activitats que es realitzen diàriament amb material imprès i el presenta d'una altra manera ben diferent. L'alumne es troba amb una doble vessant davant seu: per una banda es troba una mena de joc-concurs en què ha de demostrar el que ha après o està aprenent; per una altra se li proposa la participació en la consecució d'un objectiu que depén del nivell a qui va dirigit: la construcció d'un Zoo Parc, la Construcció de l'escola de la Solidaritat, el desxiframent d'un jeroglífic Egipci amb caràcters reals, la recerca d'un tresor a una illa del Pacífic o el treball d'un petit detectiu a l'estil de Sherlock Holmes donant la volta al món. Tot això només és possible si es poden resoldre les activitats, doncs el programa no permet continuar a la següent sense haver fet l'anterior. 
Per al professor les possibilitats d'aprofitament d'aquest material són múltiples: facilita l'atenció a la diversitat i respecta el propi ritme de treball de cada alumne. 
En cada paquet d'activitats s'inclou un document DOC amb les respostes correctes, per a ús exclussiu del professor/a. El document s'ha d'anar a cercar a la carpeta on queden instal·lades les activitats, ja que no es crea cap icona que l'obri per evitar que els alumnes hi accedeixin. no 

Si no us descarregueu el Jclic no tindreu accés al document de respostes.

Molt motivador i engrescador per els alumnes.

En aquest "embed" només hi trobareu el paquet de cicle superior. Si voleu anar a qualssevol dels altres cicles copieu el títol en el cercador d'activitats clic

Una mica de paciència perquè triguen una mica en carregar-se.