Eines 2.0

 

  • Posterazor

És un programa que ens pot ser molt útil a l'aula quan volguem fer un poster gegant.

Quan no volem gastar tinta de color, és ideal per imprimir-lo a lo gran, una imatge perfilada que després els alumnes podran pintar en grups.

Suporta pràcticament tots els formats d'imatge i permet escollir la forma en que es selecciona el tamany del poster:

 

  • absolut
  • en págines
  • en percentajes.

 

Podem escollir també l'idioma de la interfaz i el tipus de mesura en cm, m, pulçades, peus... Podem seleccionar el tamany que volguem i el tipus de fulla que farem servir en l'impressora

El programa generarà una serie de pdfs que després es podrán unir sense problemes doncs el programa té en conta els marges  de pegad necessaris.

És un programa amb llicència GNU, per tan software lliure i es pot descarregar tan per Linux com per a Windows i OSX.

 

.

 

 

 


 

 

 

  • PSYKOPAINT: una excelent eina per a ed. plàstica

Amb ella podrem treballara l'ed. artística en un format de PDI de forma divertida i creativa, proveu-la, us agradarà!!

 

  • Storybird

Construim històries a partir de imatges.

Es tracta d'una eina que ens permet crear històries, contes, narracions a partir d'imatges que estan ordenades i classificades per categories entre diversos participants. Té una opció per a docents, s'hi accedeix mitjançant un correu educatiu

Aquí trobareu un tutorial sobre aquesta eina

 

 

  • Pizap

És un editor d'imatges online. Permet descarregar les pròpies imatges, posar-hi bafarades, escriure textos, afegir-hi efectes, pintar, ... i desar-les en el teu PC o incrustar-les en un bloc o pàgina web. No cal registrar-se i és gratüit.

  • KIZOA.

Eina per crear presentacions de diapositives, collages, retocs de fotografies... amb animacions, efectes, transicions, música, text...gràtis i online. Cal registrar-se.

 

  • GIFS ANIMATS

Per crear imatges animades i en moviment per a incrustar al blog o a la web, aquí teniu l'enllaç d'aquesta eina:  "Gickr" . Ens permet , sense registre previ, descarregar la imatge animada i compartir-la a la xarxa. És molt senzilla, només et cal pujar les imatges que vulguis, escollir la velocitat i el tamany, i tot seguit fem clic a "Continue", s'ens crea el nostre Gif i el podem incrustar copiant el codi embet de la dreta o bé descarregar-lo, o aconseguir el link de la imatge.

Per mostra un botó, us deixo un exemple fet amb aquesta eina.

  • GLOGSTER

Eina per crear murals digitals multimedia, els murals es poden imprimir, es poden insertar en una web o en un blog i serveixen també per a projectar-los en la PDI i servir d'ajuda a l'aula.

És una bona eina per a que els alumnes exposin els seus treballs.

El seu ús és molt intuitiu, a la xarxa podem trobar fàcilment molts tutorials sobre Glogster. Cal registrar-se.

Us deixo una mostra que he estat fent per a la web de cicle mitjà.

  • LOUPE: crea el teu collage amb les imatges que vulguis

Es tracta d'una aplicació online, no cal registre i és gratuita. Permet crear collages amb diferents formes que després pots compartir enviant via email, facebook, twitter, descarregant-la o incrustant-la en un blog o en una web.

Us deixo una prova que vaig fer per a veure com resultava

Per crear infografíes. Les infografies són un format de presentació d'informació a on lo visual té molt pes, amb mapes, icones, gràgics, dades i petits textos es resumeix un determinat tema. A l'aula l'elaboració d'infografies pot resultar molt interessant ens els treballs de recerca dels nostres alumnes per a mostrar la tasca realitzada.

Cal registrar-se i és una aplicació gratuita. Un cop creada la infografia la podem publicar compartint l'enllaç o incrustant-la en un blog o una web i també ens la podem descarregar en format .jpg.

L'únic incovenient és que no permet escriure accents.

Us deixo de mostra una infografia creada per la Mar Peguera, alumna de 5è de primària

  • AUDACITY

Es tracta d'un programa d'edició d'audio totalment lliure. Es pot descarregar desde la seva pàgina. Està disponible per a Windows, Mac, GNU/Linux i per altres sistemes operatius. Amb moltes possibilitats per a treballar a l'aula.

En aquest enllaç hi trobareu un mini tutorial del programa.

  • PRIMEROS PASOS PARA HACER CAMBIOS EN MI AULA

Fantàstica presentació de l'Ana Basterra on ens dona idees per utilitzar les eines 2.0 a l'aula, ens posa exemples, ens enllaça al lloc web adient i ens facilita tutorials. Molt interessant

.

  • PREZI

Es tracta d'una eina per a crear presentacions diferents del típic power point, més dinàmiques, pots afegir-hi vídeos, enllaços, textos, pdf.

De fàcil ús, és força intuitiu. Després de creades pots compartir les teves presentacions a la xarxa incrsutant-les en un bloc o en una web.

Cal registrar-se i hi han diferents modalitats, una de franc i altres de pagament. El següent enllaç us adreçarà a la web del Prezi

Per crear el teu propi avatar i incrustar-lo en el bloc o en la web personal o d'aula.

Pot ser útil per el/la mestre/a per a presentar un nou tema o una activitat inicial, i també pels alumnes per a presentar els seus treballs, per a treballar en l'aula l'expressó oral en diferents llengües.

Cal registrar-se per a poder guardar els personatges creats, i és una aplicació gratuïta.

En el següent enllaç hi trobareu un tutorial de l'aplicació.

  • ANIMOTO

Aplicació gratuïta que ens permet crear vídeos curts, de 30". Cal registrar-se i ofereix moltes possibilitats per a treballar a l'aula amb els alumnes.