Famílies

En aquest espai hi trobareu articles d'interès sobre temes educatius, enllaços i propostes que us poder resultar útils en la tasca educativa.

Pretenem compartir idees, activitats i materials per tal que totes les famílies interessades en pogueu treure profit.

Davant dels nous reptes educatius en aquesta societat nostra, complexa i canviant, calen respostes innovadores, fermes, amb molt d'amor i respecte cap als infants que afavoreixin el creixement personal.

Estem oberts a sugerències i aportacions.

 

CARTA D'UN NEN A TOTS ELS PARES DEL MÓN

Per començar un escrit que ben segur ens farà pensar. JouScout.com 

carta d'un nen als pares.docx (15,8 kB)

  • ELS INFANTS I INTERNET

Cada vegada és més important l'ús d'internet per part de tothom i, evidentment per part dels nostres fills i filles i alumnes, internet és una eina molt important per a la seva educació i per tant els pares i educadors l'hem de conèixer i valorar, però també pot representar algun perill si els infants i adolescernts no en fan un bon ús; és per això que pot resultar molt útil dedicar una estoneta a pensar al respecte amb l'ajut d'aquest article que apareix a una pàgina web especialitzada en orientar sobre l'ús segur d'internet: internet segur@.

  • PROTEGETUINFORMACIÓN.COM

 

Web adreçada a les famílies amb informacions i jocs relacionats amb la seguretat de la informació a Internet

En castellà. 

 

  • WEB FAMÍLIA I ESCOLA

Us recomano visitar la web d'escola i família  que ha gestionat el Departament d'Ensenyament. Està força bé, hi ha recursos i recomanacions molt interessants. 

  • RECEPTES PER EDUCAR

Del bloc "Eduquem caminant" us deixo un resum en forma de presentació d'un llibre escrit per la Carolyn Meeks, una pediatra americana, és una aproximació a les relacions entre pares, mares i fills. El seu contingut és molt pràctic i alhora general però dóna una visió àmplia en l'aspecte d'interacció a casa. El llibre és interessant, fàcil de llegir

 

  • MANUAL DE BONS USOS DIGITALS

 

Adreçat a l'alumnat, aquest manual pretén sensibilitzar sobre diferents aspectes del món digital oferint informació i donant consells i recomanacions amb un llenguatge planer

Departament d'Educació. Generalitat de Catalunya

 

 

 

 
 
                                                                                                                       
 
  • INTERNET AMB SENY

Què cal saber per entrar a la xarxa? Apren a navegar de forma segura per la xarxa. Internet és un lloc ple d'oportunitats on podràs aprendre, comunicar-te amb amics d'arreu del món, jugar... Però també hi ha uns riscos i consells de seguretat que has de conèixer per evitar problemes. Si vols navegar segur, aquesta és la teva pàgina.

 

 

 

  • SEGURS A LA XARXA

Per navegar segurs. Joc tipus trivial que ajuda a conèixer els riscos d'internet i les mesures de seguretat per a una navegació segura.

Promou el CESICAT de la Generalitat de Catalunya, centre creat per garantir la seguretat de la ciutadania, les empreses i les administracions públiques en l’àmbit de la informació.

 

  • MANUAL WINDOWS LIVE PROTECCIÓN INFANTIL

Tutorial de com configurar la seguretat amb l'aplicació Windows Live Protección Infantil, un cop instalada en el ordinador. Útil per els mestres a l'aula i ples pares a casa.