• PROBLEMES DE CÀLCUL MENTAL

 

 • QUADERN DE MATES 5.0

Aplicació gratuita i descarregable que permet al mestre treballar amb diferents grups d'alumnes i diferents nivells de dificultat.

Us transcric la portada del quadern per a que us feu una idea.

Excelent recurs 

 

"Quadern de mates va néixer ja fa anys, a l'escola Can Massallera de Sant Boi de Llobregat, província de Barcelona, i s'ha anat desenvolupant amb la inestimable ajuda de les nenes i els nens que han crescut a les nostres aules. Hem rebut, també, molts suggeriments de professionals que l'han utilitzat i, quan ha estat possible, els hi hem anat incorporant. Menció especial mereixen Manuel Paz, Antonio Gil, Xosé Antón Vicente i Blanca Besga per l'ajuda inestimable a l'hora de traduir el programa al gallec i a l'euskera.

Quadern de mates intenta aprofitar la motivació que genera l'ús dels ordinadors a l'alumnat per exercitar mecanismes de numeració i càlcul, sovint tediosos i, sempre, consumidors d'un temps preciós que voldríem dedicar a activitats d'investigació, de raonament, de descoberta matemàtica. És, doncs, com diu el seu nom, un quadern. No té més pretensions.

Continuem oferint-lo gratuïtament per coherència amb la nostra defensa de l'ensenyament públic i gratuït. Només demanem a qui l'utilitzi que ens faci arribar les seves crítiques i suggeriments"

 

"El Quadern disposa de nou pàgines d'activitats: cardinals fins a les centenes de milió, ordinals fins al 999, romans des de l'1 fins al 3.999, ordenació amb els límits de cardinals, sumar i restar des d'1 fins a 5 xifres, sense portar o portant-se, taules de l'1 al 9, multiplicar, per tres xifres, i dividir, també fins a per tres xifres i amb les restes visibles o no. Per accedir a cada activitat es clica sobre la pestanya corresponent.
Les pestanyes de les activitats no utilitzades poden amagar-se, de manera que cada grup disposarà d'un quadern amb les pàgines adequades.

Cada botó amb la imatge d'un animal es correspon amb un grup de fins a 99 alumnes. Per canviar de grup de treball només cal clicar sobre el botó que l'identifica. Un marc blau, al voltant de la imatge, assenyala sempre el botó actiu.

La tapa inferior, que s'obre en clicar sobre ella, mostra tres botons:

Permet crear o editar nivells de dificultat adequats als diferents grups que utilitzen el programa, i, a més, indica el temps, la quantitat d'errors admesos, les respostes correctes necessàries per superar cada exercici i altres característiques.

Permet bloquejar l'accés, mitjançant contrasenya, a les funcions d'edició per evitar un ús inadequat per part de l'alumnat.

Permet triar un idioma diferent, a més de decidir el separador de les unitats de miler. La versió 5.0 pot executar-se en català, castellà, gallec y euskera, però la nostra intenció és ampliar-lo a altres llengües sempre que trobem l'ajuda."

Si cliqueu la imatge de sota anireu a la pàgina on podeu fer la descàrrega i on podeu trobar el manual d'ús en format PDF

 • ACTIVITATS CEIP MARIA GALÍ

​Recull d'activitats online per al cicle superior: Recopilació de moltíssimes activitats de mates, molt completa: Numeració, càcul, enigmes, descomposició, decimals, fraccions, percentatges, problemes...

 • PROBLEMES VARIATS C. S.

Paquet d'activitats Clic organitzat en quatre seccions de problemes, dirigit a alumnes del cicle superior de primària.

 • SUDOKU

 • JCLIC: Geoclic

Completíssim repàs de geometria: amb 40 activitats relacionades, com ara 

 1. Introducció als polígons
 2. Triangles
 3. Quadrilàters
 4. circumferència i cercle
 5. Angles
 6. Perímetres i àrees de figures planes
 7. Poliedres
 8. Volums i àrees de cossos
 9. ...

Geoclic és un conjunt de 500 activitats de geometria agrupades en 40 paquets temàtics. Estan pensades per a alumnes d'ESO, tant per al currículum comú com variable de matemàtiques (crèdits variables tipificats "L'Altra geometria" i "Moviments en el pla").
Poden ser utilitzades també en l'àrea d'educació visual i plàstica i moltes activitats són també aprofitables en l'Ensenyament Primari. A més a més, les funcionalitats de l'entorn Clic les fa adients per a alumnes amb certes discapacitats físiques i/o sensorials.
El programa inclou una guia didàctica en format Word (DOC) amb materials complementaris, orientacions, bibliografia, recull d'enllaços a internet i activitats d'avaluació.
IMPORTANT: Per a utilitzar les activitats cal configurar el monitor a una resolució de 800x600 o superior. Quan s'utilitza a 800x600 convé activar l'opció "Amagar automáticament" en la configuració de la barra de tasques del Windows, per tal que el programa pugui utilitzar tota la pantalla.

       .

 • FRACCIONS, MÚLTIPLES I DIVISIBILITAT

 

 • ACTIVITATS DE MATEMÀTIQUES DEL GRUP "INTERFACE". C.S.

Conté 9 paquets d'activitats: Mesures de capacitat, Mesures de longitud, Mesures de massa, Introducció a les fraccions, Fraccions pròpies, impròpies, Equivalents i decimals, Operacions amb fraccions, Enters, Percentatges, Numeració romana, Superfícies, Divisibilitat i Potències. 
Les activitats consisteixen en exercicis visuals i problemes.

 • ESCACS

Paquet d'activitats sobre el joc dels escacs. Hi trobem 6 parts:

 1. Introducció
 2. El tauler
 3. Les peces
 4. Notació algebraica
 5. Moviment de les peces
 6. Lliçons elementals
 • GRAELLES MATEMÀTIQUES

Paquet d'activitats sobre les operacions matemàtiques. S'hi treballen sumes, restes, multiplicacions i divisions mitjançant unes graelles que l'alumne ha d'anar omplint.
El paquet s'organitza en quaranta exercicis que augmenten de dificultat a mesura que s'avança. També es pot accedir directament a una activitat des del menú principal.

 • CÀLCUL MENTAL 1

Exercicis de càlcul mental

Càlcul Mental 2

 • HISTÒRIA DE LES MATEMÀTIQUES

Interessant aplicació en format de vinyetes que repassa la història de les matemàtiques:

 1. Al laboratori
 2. 35000-1000 a.C.
 3. Grècia
 4. Egipte i Xina
 5. Índia i els Àrabs
 6. L'Edat Mitjana
 7. Renaixement
 8. Segle XVII
 9. Segle XVIII
 10. Segle XIX
 11. Segle XX
 12. A l'Actualitat

 • CÀLCUL AL MINUT

Per precticar el càlcul mental. L'aplicació et permet seleccionar les operacions (sumes, restes, divisions, multiplicacions o totes) i tens un minut de temps per resoldre el màxim nombre d'operacions que puguis. Útil per fer competicions en parelles.

 • GENERADORS D'EXERCICIS MATEMÀTICS

Cuadernos digitales Vindel: probablement una de les pàgines més completes. Permet dissenyar, guardar en .pdf i imprimir quaderns i fitxes d'exercicis per al desenvolupament de les competències bàsiques en Matemàtiques de Primària i Secundària. Podràs generar quaderns i fitxes de numeració, mesura, geometria, estadistiques i problemes. Molt recomanable.

L'enllaç el teniu a la imatge de sota